5 Συμβουλές πριν αγοράσετε μια Διαδραστική Οθόνη Αφής για το Σχολείο ή την Επιχείρηση

5TipsforChoosingFlat-PanelDisplays

Οι μεγάλες επίπεδες οθόνες γεμίζουν όλο και περισσότερα σαλόνια με εκθαμβωτικές εικόνες με αποτέλεσμα η εμπειρία του σινεμά να γίνεται καθημερινό φαινόμενο στο σπίτι. Αρκετοί από τους σημερινούς μαθητές είναι συνηθισμένοι στις υψηλές αναλύσεις – για αυτούς είναι το αναμενόμενο στάνταρτ. Ενώ οι εκπαιδευτές και τα σχολεία ψάχνουν για νέους τρόπους έτσι ώστε οι μαθητές να εμπλέκονται περισσότερο στο μάθημα και να παρακινούνται περισσότερο στην εκπαίδευση, αναγνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας διαδραστική HD τεχνολογία μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, είναι το κλειδί για να το πετύχουν αυτό. Σε αυτές τις συμβουλές υπογραμμίζουμε τα 5 ποιό σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε αυτή την αγορά.

1. LED, LCD, Τι από όλα !#$

Όλες οι οθόνες είναι LCD. Φωτίζονται από πίσω με LED’s ή CCFLs. Ο οπίσθιος φωτισμός LED μας δίνει μία πιο φωτεινή εικόνα και ποιό οικονομική όσον αφορά την ενέργεια. Μην μπερδεύετε τον εαυτό σας με τους τίτλους . LCD/LED είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή.

2. Το μέγεθος μετράει?

Οι μαθητές πρέπει να μπορούν εύκολα να διαβάζουν άνετα από το ποιό μακρινό σημείο της αίθουσας. Για να κατανοήσετε το μέγεθος, χρησιμοποιήστε αυτή την απλή εξίσωση: 3X το μέγεθος της διαγώνιου της οθόνης = η ποιό μακρινή απόσταση από όπου ο μαθητής μπορεί να διαβάσει εύκολα κείμενο στην οθόνη. Μία οθόνη 70 ίντσες λοιπόν μπορεί να είναι ικανοποιητικό μέγεθος για μαθητές που βρίσκονται 17.5 πόδια (5.3 m) μακριά από την οθόνη, καθώς και μία οθόνη 84 ίντσες μπορεί να είναι ικανοποιητικό μέγεθος για μαθητές που βρίσκονται 21 πόδια (6.5 m) μακριά.

3. HDMI, VGA, Τι είναι τούτα!

HDMI-and-VGA-connections-for-displays

Συγκεκριμένες συνδέσεις πρέπει να γίνουν για να μπορέσει η οθόνη σας να μεταδώσει και να λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες σωστά. Οπότε χρησιμοποιήστε αυτό σαν οδηγό σας: 2 HDMI, 1 VGA, μια σύνδεση stereo αν χρησιμοποιείτε καλώδιο VGA, και μία υποδοχή μικροφώνου εφόσον θα χρησιμοποιείτε μικρόφωνο.

4. Πόσα σημεία αφής τελικά χρειάζομαι?

Touch-Points-and-Interactive-Displays

Τι σημαίνει σημεία αφής για τον εκπαιδευτικό; Εφόσον μια διαδραστική οθόνη έχει 6 σημεία αφής, σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα την οθόνη 6 μαθητές, όπου ο καθένας χρησιμοποιεί μόνο ένα σημείο που ακουμπάει την οθόνη (δάκτυλο ή διαδραστική πένα). Επίσης σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τον πίνακα 3 μαθητές με 2 σημεία αφής ο καθένας τους για να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα στην οθόνη. Για να μάθετε πόσα σημεία αφής χρειάζεστε, ρωτήστε τον εαυτό σας 2 ερωτήσεις: Πόσους μαθητές θα έχω συνήθως να δουλεύουν στην οθόνη και πόσοι μαθητές μπορούν άνετα να δουλεύουν στην οθόνη ταυτόχρονα?

5. Είναι το λογισμικό μου χαζό!

Classroom-Software

Στο τέλος της ημέρας, για ποιό λόγο πραγματικά χρησιμοποιείτε τις οθόνες? Για εκπαίδευση! Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το πρόγραμμα που συνοδεύει την οθόνη σας δίνει περισσότερες λειτουργίες από οδηγούς χρήσης και μία παρουσίαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν και να καλυτερεύσουν την εκπαίδευση – προγράμματα που προσφέρουν δυνατότητες συνεργασίας, αξιολόγησης και ενσωματώνονται με φορητή διδασκαλία.