ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ & ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΩ ΤΟ FLEX ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΥ ?

Υπάρχουν 2 τρόποι:

Πρώτος τρόπος :HDMI + USB B 3.0

Ο πρώτος τρόπος σύνδεσης είναι της συσκευής σας με το FLEX  είναι χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο  HDMI και ένα καλώδιο USB-B 3.0 Το HDMI θα μεταφέρει τον ήχο και την εικόνα. Το USB-B 3.0 θα μεταφέρει την αφή και την ανταλλαγή δεδομένων data.

Το USB-B είναι ένα καλώδιο USB τύπου A έως USB τύπου B. Χρησιμοποιείται κανονικά για προηγμένο έλεγχο αφής όπως ενεργά συστήματα πένας ή κάμερες 4K και πρέπει να είναι 3.0 (μπλε σύνδεση). Εάν χρησιμοποιήσουμε το USB B 2.0 δεν θα λειτουργήσει σωστά. Το USB-B 3.0 διαθέτει 9 ακίδες για τη διαχείριση όλων των πληροφοριών, ενώ το USB B 2.0 έχει μόνο 4 ακίδες. Η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων είναι 10 φορές υψηλότερη σε 3,0 από 2,0

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ – Τα καλώδια HDMI και USB-B δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία του Flex

Δεύτερος τρόπος : USB C 

Ο δεύτερος τρόπος σύνδεσης της συσκευής σας είναι χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB-C 3.1. Αυτό θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε την εικόνα της συνδεδεμένης συσκευής, τον ήχο, τη μεταφορά δεδομένων, την αφή, την τροφοδοσία και την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Flex με τη συσκευή σας, με ένα μόνο καλώδιο.

Δεν είναι όλα τα USB-C συμβατά με το Flex. Για να γνωρίζετε εάν η συσκευή σας είναι συμβατή, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε στον παρακάτω πίνακα

 

 

 

 

 

 

 

* Το Thunderbolt είναι το εμπορικό σήμα μιας διεπαφής υλικού που αναπτύχθηκε από την Intel (σε συνεργασία με την Apple) που επιτρέπει τη σύνδεση εξωτερικών περιφερειακών σε έναν υπολογιστή.

Εάν η απάντηση είναι ναι και για τα 3 από αυτά, τότε η συσκευή σας είναι συμβατή για μεταφορά εικόνας, ήχου, αφής και δεδομένων με ένα μόνο καλώδιο τύπου C.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ FLEX ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΥ ?

Εάν η συσκευή σας δέχεται φόρτιση USB C και απαιτεί <60W, τότε θα είναι συμβατή και θα είναι δυνατή η φόρτιση.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLEX ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ  MAC ?

Ναι, το Newline Flex είναι πλήρως συμβατό με λογισμικό Mac για χρήση με δάχτυλο αφής. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα οδήγησης από εδώ.

Τι γίνεται όμως με το Flex Pen; Λοιπόν, το Active Pen σε μια συσκευή Mac λειτουργεί μόνο σε συμβατές εφαρμογές και προγράμματα όπως το AutoCAD, το photoshop κ.λπ.… οι προγραμματιστές μας εργάζονται για να κάνουν το Flex pen συμβατό με αυτές τις εφαρμογές. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLEX ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ SMARTPHONE?

Το Flex είναι συμβατό με ορισμένα smartphone Android που υποστηρίζουν έξοδο ήχου και βίντεο μέσω USB-C σε εξωτερικές οθόνες. Θα εξαρτηθεί από τον σύνδεσμο και το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν. Ανατρέξτε στον πίνακα συμβατότητας του USB-C. Πράγματι, η εμπειρία χρήσης ενός smartphone με οθόνη Flex θα υποστηρίξει την εικόνα και το άγγιγμα του smartphone σας.

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ή ΠΟΝΤΙΚΙ ?

Ναι, μπορείτε με 2 τρόπους:

– Προσθέτοντας το πληκτρολόγιο / ποντίκι Bluetooth dongle στην υποδοχή USB A στο Flex, η οποία θα μεταδοθεί μέσω της χρησιμοποιημένης μεθόδου σύνδεσης στη συσκευή σας (USB-C ή HDMI + USB B).

– Ή να το συνδέσετε απευθείας στη συσκευή σας.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ  WIFI ή  LAN σύνδεση?

Το Flex είναι μια οθόνη χωρίς λειτουργικό σύστημα, σχεδιασμένη για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Ως οθόνη δεν χρειάζεται να έχετε internet ή Wi-Fi. Φυσικά, μπορείτε να μεταδώσετε δεδομένα Lan μέσω αυτού.

Πρόκειται για σύνδεση LAN στο USB A, εάν συνδέσετε αυτήν τη σύνδεση LAN στο δίκτυό σας και τη συσκευή σας στο Flex, τότε η συσκευή θα λαμβάνει το σήμα δικτύου και το Flex θα το μεταδώσει στη συνδεδεμένη συσκευή σας.

 

ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ  SDM SLOT ΣΤΟ FLEX ?

Αυτό σας επιτρέπει να συνδέσετε και συσκευές με πρωτόκολλο  Intel SDM-L στην οθόνη, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συνδεδεμένη υπολογιστική συσκευή. Μια συσκευή SDM μοιάζει με ένα μικρότερο οικονομικό OPS.

Δεν είναι συμβατά όλα τα SDM. Η Intel σχεδίασε αυτήν τη μορφή συσκευής το 2016 και αυτό μόλις αρχίζει να βλέπει ευρεία υιοθέτηση, από τους κατασκευαστές, αλλά ορισμένοι δεν φαίνεται να ακολουθούν πλήρως τα πρότυπα της Intel. Σύντομα θα έχουμε ένα συμβατό μοντέλο που υποστηρίζεται από την Intel και εργαζόμαστε για ένα δεύτερο.

Ελπίζουμε ότι η Intel θα βοηθήσει στη διόρθωση της αγοράς SDM και θα διασφαλίσει ότι θα υιοθετηθούν τα πρότυπα.

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ LAN CONTROL ή RS232 ΣΤΟ FLEX?

Όχι, το Flex δεν είχε σχεδιαστεί για αυτό, καθώς είναι μια προσωπική οθόνη. Ο έλεγχος της συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο FLEX θα σημαίνει ότι θα σας δώσει κάποιο έλεγχο της συσκευής, αλλά το FLEX δεν διαθέτει λειτουργικό σύστημα που να μπορεί να διαχειριστεί με αυτόν τον τρόπο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΟΘΟΝΗ ?

Το FLEX δεν διαθέτει έξοδο HDMI ως μία από τις κύριες πηγές. Σε περίπτωση που θέλουμε να επεκτείνουμε την επιφάνεια εργασίας μας σε περισσότερες από μία οθόνες, υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες, αλλά όλες περνούν μέσω της συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο Flex.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε  SDM τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έξοδο HDMI από το SDM για να αποκτήσετε τη δεύτερη οθόνη ή το δεύτερο FLEX, τότε αυτό θα ήταν δυνατό.

Επίσης, οι φορητοί υπολογιστές γενιάς 2021 έχουν αρχίσει να έρχονται με USB C 4 και thunderbolt 4, κάτι που επιτρέπει στον υπολογιστή να ελέγχει έως και 2 εξωτερικές οθόνες σε 4k. Αυτοί οι υπολογιστές διαθέτουν 2 xUSB C τελευταίας γενιάς. Έτσι, θα μπορούσατε να έχετε έναν φορητό υπολογιστή + 2 οθόνες Flex εάν χρειαστεί, το δοκιμάσαμε αυτό και λειτουργεί καλά.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ?

Ναι, μπορείτε να συνδέσετε έως και 2 x συσκευές + SDM (όταν διατίθεται). Λάβετε υπόψη ότι εάν το SDM είναι συνδεδεμένο, θα χάσετε τη δυνατότητα φόρτισης μιας εξωτερικής συσκευής μέσω του καλωδίου USB-C.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  VIDEO CAMERA ΜΕΣΩ USB?

Ναι, συνδέοντάς το με USB A στο Flex, ο φορητός υπολογιστής ή το SDM θα μπορεί επομένως να το χρησιμοποιήσει. Ο αριθμός των περιφερειακών που συνδέονται με το σύστημα θα διαχειρίζεται το λειτουργικό σύστημα της συνδεδεμένης συσκευής και οι προδιαγραφές υλικού αυτής της συσκευής.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ?

Ναι, μέσω σύνδεσης USB A ή JACK. Αυτό θα είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις όπου θα έχετε VCκοντά σε άλλους χρήστες, όπως σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, όπου τα ακουστικά με μικρόφωνα θα προσφέρουν καλύτερη περίπτωση χρήσης.

ΓΡΑΦΙΔΑ

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ FLEX ?

Το Newline Flex περιλαμβάνει ένα ενεργό στυλό P-CAP που εφαρμόζει το πρωτόκολλο MPP 1.51 για ενσωμάτωση οθόνης αφής. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν είναι ένα στυλό Bluetooth, είναι ένα στυλό που έχει ήδη συγχρονιστεί με το Flex ανεξάρτητα από τη συσκευή που συνδέετε. Το στυλό MPP στο Flex διαθέτει 1024 σημεία πίεσης για ευαίσθητο έλεγχο που επιτρέπει μια πολύ ακριβή εμπειρία γραφής και σχεδίασης.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΔΑΣ ?

Το στυλό MPP στο Flex συγχρονίζεται με την αυτόνομη οθόνη με προκαθορισμένες λειτουργίες, οπότε δεν είναι δυνατή η προσαρμογή.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΓΡΑΦΙΔΑ ?

Εάν πρέπει να έχετε προσαρμοσμένα κουμπιά στο στυλό σας, τότε είναι εύκολο να βρείτε μια λύση. Το MPP penείναι ένα τυπικό πρωτόκολλο. Τα περισσότερα από τα ενεργά στυλό που πωλούνται στην αγορά είναι συμβατά. Απλώς πρέπει να αγοράσουν ένα και να συγχρονιστούν με τη συσκευή Bluetooth τους και αυτό είναι όλο. Τα Windows έχουν τη δική τους λειτουργία μέσω ρυθμίσεων για τη διαμόρφωση των ενεργών κουμπιών πένας. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή για να προσαρμόσετε τα κουμπιά στις ανάγκες σας: Settings > Pen and Windows Ink > Pen shortcuts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ή Η ΓΡΑΦΙΔΑ ;

Ναι, εάν λόγω απώλειας ή ζημιάς χρειάζεστε μια νέα κάμερα ή στυλό, μπορείτε να τα αγοράσετε μέσω του μεταπωλητή σας.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟ FIRMWARE ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

Ναι, αυτό θα γίνει μέσω ενός USB Pen Drive, περισσότερες λεπτομέρειες θα παρέχουμε όταν κυκλοφορήσουμε  μια ενημέρωση.

 

 

 

Loading